Foto av Fransk fiskgryta från WW ViktVäktarna

Fransk fiskgryta

4
Points®
Total tid
45 min
Förberedelse
30 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Låt doften av den här underbara fiskgrytan med smak av saffran och tomat spridas i ditt kök. Severa gärna med färskt bröd.

Ingredienser

Torsk

400 g

Lök

1 st, gul/gula, stor

Vitlök

2 klyfta(or)

Morot

200 g

Rotselleri

150 g

Potatis

300 g

Palsternacka

150 g

Olivolja

2 tsk

Saffran

1 pkt

Fiskbuljong

1 msk

Vatten

1 dl

Krossade tomater

2 dl

Vin, vitt torrt

1 dl

Instruktioner

  1. Hacka lök, finhacka vitlök, skär fisken i kuber ca 1*1 cm och strimla rotfrukterna. Fräs rotfrukter, lök, vitlök och saffran några minuter i olja. Tillsätt buljong, 1 dl vatten, krossade tomater och vin. Låt det koka 5 min utan lock och smaka av med salt, vitpeppar och eventuellt en nypa socker. Vänd i fisk och låt det koka upp och servera så snart fisken känns lagom genomkokt.