Foto av Fransk fisksoppa från WW ViktVäktarna

Fransk fisksoppa

1
Points® value
Total tid
30 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Saffransdoftande fisksoppa med räkor och musslor. Extra god att avnjuta en kall höst- eller vinterkväll.

Ingredienser

Lök

1 st, gul/gula

Vitlök

1 klyfta(or)

Morot

4 medelstor(t)/medelstora

Olivolja

2 tsk

Saffran

½ pkt

Lagerblad

2 st

Citron

1 st, saft och rivet skal

Krossade tomater

1 förp

Vatten

6 dl

Fiskfond

1½ msk

Torsk

600 g

Socker

1 tsk

Skalade räkor

60 g

Musslor konserv

60 g

Persilja

1 msk

Instruktioner

  1. Skala och hacka lök och vitlök. Skala och riv morötter.
  2. Hetta upp oljan i en rejäl gryta och fräs lök, vitlök, saffran, lagerblad och zest från citronen i några minuter. Slå i krossad tomat, vatten, buljongtärningar och rivna morötter. Låt soppan koka utan lock i 15 minuter.
  3. Skär fisken i fina bitar (ca 2x2 cm) och lägg dem i soppan ett par minuter före servering. Smaka av med salt, peppar, citronsaft och socker. Tillsätt räkor och musslor och låt precis bli varma. Strö över persilja precis innan servering.
  4. Tips! Vill du ha en matigare soppa kan du lägga i mer morötter samt potatis i bitar. Du kan även lägga i andra grönsaker som du har hemma.