Foto av Frasiga kikärtsplättar från WW ViktVäktarna

Frasiga kikärtsplättar

7
Points®
Total tid
35 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Goda små plättar med kikärtor som gör dem lite matigare. Serveras med en smarrig apelsin- och svartkålssallad.

Ingredienser

Ägg

2 st

Mjölk 0,5%

3 dl

Kikärter, konserv

2 förp, avrunnen/avrunnet, à 400 g

Vetemjöl

1 dl

Salt

½ tsk

Olivolja

1 msk

Svartkål

200 g

Apelsin

2 st

Russin

1 msk, gula

Balsamvinäger

2 msk

Olivolja

½ msk

Fraiche 8%

2 dl

Lök

½ st, röd/röda

Instruktioner

  1. Knäck ägg i en mixer. Häll i mjölk, avrunna kikärtor, mjöl och salt. Mixa samman till en grov smet och forma till plättar.
  2. Hetta upp olja i ett stekjärn och stek plättarna gyllenbruna.
  3. Koka snabbt upp svartkål i saltat vatten. Häll av vattnet och spola av kålen med kallt vatten. Filéa apelsinerna och blanda med svartkålen. Vänd i russin, balsamvinäger och olja. Krydda med salt och peppar.
  4. Servera plättarna med en klick fraiche, finstrimlad rödlök och kålsallad.

Anteckning

Att filéa apelsiner betyder att apelsinen skalas, därefter skär man ut fina klyftor mellan apelsinens hinnor.