Frästa kikärtor med tabbouleh
6
Points®
Total tid
35 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
10 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Tabbouleh görs traditionellt med bulgur som bas, men varför inte testa med couscous? Det blir supergott och går dessutom snabbare. Här serveras den med kryddiga kikärtor till. Fräsch och gott!
Ingredienser
Couscous, okokt
1½ dl
Citron
1 st
Olivolja
1 msk
Tomat
3 st
Gurka
½ st
Bladpersilja
3 dl, finhackad
Mynta
2 msk, hackad
Salladslök
4 st
Vitlök
1 klyfta(or)
Lök
½ st, gul/gula
Olivolja
1 msk
Vitlök
2 klyfta(or)
Kikärter, konserv
2 förp, avrunnen/avrunnet
Spiskummin
3 tsk
Chilipulver
1 tsk
Curry
1 tsk
Turkisk yoghurt 3,5%
1½ dl