Foto av Fredagsgryta från WW ViktVäktarna

Fredagsgryta

14
14
9
SmartPoints per portion
Total tid
40 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Festlig gryta med fläskfilé, bacon och champinjoner. Vitlök och persillade sätter fart på smakerna!

Ingredienser

Potatis

800 g

Rapsolja

4 tsk

Bacon

1 pkt

Fläskfilé

600 g

Lök

1 st, röd/röda

Vitlök

1 klyfta(or)

Champinjoner

100 g

Japansk soja

2 msk, japansk soja

Kalvfond

1 msk

Vatten

2 dl

Persillade

1 tsk

Fraiche 8%

1 dl

Instruktioner

  1. Skär potatisen i klyftor, lägg ut dem på en långpanna, ringla på olivolja och smaksätt med svartpeppar och flingsalt. Baka potatisen i ugn, 180° ca 20 minuter. Strimla bacon och knaperstek, låt det rinna av på hushållspapper. Putsa köttet och skär i cm tjocka strimlor, skiva lök, finhacka vitlök och klyfta svampen. Hetta upp ett teflonjärn och bryn kött och grönsaker på hög värme några minuter. Lägg över i en gryta, tillsätt bacon, soja, fond, vatten och persillade. Låt det koka sakta i ca 10 minuter tills köttet är mört. Rör i fraiche och låt det koka upp. Smaka av med salt och svartpeppar. Vill du ha tjockare sås så tillsätt lite såsredning på slutet.