ViktVäktarna - Freekeh- och grönsakswok

Freekeh- och grönsakswok

5
Points®
Total tid
30 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Wok med freekeh är hur gott som helst och ger en matigare wok och lite mer tugg. Här tillsammans med omelett och grönsaker.

Ingredienser

Freekeh okokt

2½ dl

Salladslök

1 knippe(n)

Vitlök

3 klyfta(or)

Sockerärter

150 g

Broccoli

1 stånd

Paprika

1 st, röd

Koriander

1 knippe(n)

Ägg

4 st

Jordnötsolja

1 msk

Ingefära

2 msk, riven

Japansk soja

2 msk

Lime

1 st

Sriracha

2 tsk

Instruktioner

  1. Koka freekeh enligt anvisning på förpackningen.
  2. Strimla salladslök, finhacka vitlök, halvera sockerärter, dela broccoli i mindre bitar, tärna paprika och hacka koriander.
  3. Vispa ihop ägg med hälften av koriandern och lite salt. Värm hälften av oljan i en panna och stek äggen till en äggröra.
  4. Värm resterande olja i en annan panna och stek salladslök, vitlök och ingefära hastigt. Blanda ner grönsakerna och låt steka med några minuter. Blanda slutligen ner freeken och sojan och låt allt bli varmt.
  5. Lägg upp i skålar, toppa med äggröran, pressad lime och lite sriracha.

Anteckning

Får du inte tag på freekeh, ta exempelvis matvete istället.