[{"type":"span","children":[{"text":"Läs mer"}]}]

PersonligaPoints™ - En unik plan för dig!

Foto av Fried rice med sojapocherad kyckling från WW ViktVäktarna

Fried rice med sojapocherad kyckling

7 - 9
PersonligaPoints™ per portion
Total tid
50 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
40 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Fried rice – en riktig vardagsfavorit! Här med sojapocherad kyckling och klassiska smaksättare i form av vitlök, ingefära, sesam, soja och koriander.

Ingredienser

Basmatiris okokt

2 dl

Japansk soja

¾ dl

Mirin (sött risvin)

1½ msk

Rörsocker

½ msk

Vitlök

2 klyfta(or)

Salladslök

2 st

Torra kryddor

½ msk, five spice-krydda

Ingefära

1 tsk, finriven

Svartpeppar

½ tsk, hela korn

Kycklingbröstfilé

600 g

Pak choi

4 st

Vitlök

2 klyfta(or)

Ingefära

20 g, färsk

Sesamolja

1 msk

Koriander

1 knippe(n)

Japansk soja

2 msk

Chili flakes

½ tsk

Instruktioner

  1. Koka ris enligt anvisning på förpackningen. Låt sedan svalna.
  2. Lägg ¾ dl soja, mirin, socker, 2 skalade vitlöksklyftor, salladslökar, five spice-krydda, 1 tsk finriven ingefära och svartpepparkorn i en stor gryta och koka upp. Lägg i kycklingen och häll på vatten så att det precis täcker. Koka upp och låt sjuda under lock tills kycklingen är klar, ca 15 minuter.
  3. Halvera pak choi och lägg i sjudande vatten 2-3 minuter.
  4. Finhacka 2 vitlöksklyftor och 20 g ingefära.
  5. Värm hälften av oljan i en panna och stek vitlök och ingefära under omrörning ett par minuter. Tillsätt ris och låt steka med några minuter. Vänd ner koriander och låt bli varm.
  6. Hetta upp resterande olja i en annan panna och stek den förkokta pak choien med soja och chili flakes 1-2 minuter.
  7. Lyft upp kycklingen med hålslev och skiva upp. Servera med fried rice och pak choi.

Anteckning

Allra bäst blir fried rice med kallt ris som stått i kylen ett dygn, så koka gärna upp det dagen innan du ska äta detta (så sparar du dessutom tid). Har du inte five spice-krydda kan du enkelt göra egen genom att mortla 2 tsk vitpepparkorn, 2 stjärnanis, 2 tsk kanel, 2 tsk hela fänkålsfrön och 1 tsk hel kryddnejlika. Förvara i en lufttät kryddburk.