ViktVäktarna - Fried risoni med räkor

Fried risoni med räkor

7
Points®
Total tid
15 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
En variant på den klassiska thailändska rätten fried rice, här med risoni istället för ris. Gurkmeja ger rätten massor av smak tillsammans med ingefära, chili flakes och soja. Snabb, enkel och god vardagsmat som dessutom funkar utmärkt i matlådan!

Ingredienser

Pasta okokt (risoni)

3 dl

Salladslök

½ knippe(n)

Cocktailtomater

250 g

Rapsolja

2 tsk

Gurkmeja

2 tsk

Spenat, färsk

200 g

Gröna ärter

4 dl

Skaldjursfond

1 msk

Ingefära

1 bit(ar)

Japansk soja

½ msk

Chili flakes

1 tsk

Skalade räkor

300 g, (ca 1 kg med skal)

Instruktioner

  1. Koka pasta enligt anvisning på förpackningen.
  2. Strimla salladslök. Halvera tomater.
  3. Hetta upp olja och fräs salladslök och gurkmeja. Blanda ner spenat, ärter, fond, riven ingefära och risoni. Stek en stund och blanda sedan ner soja, chili flakes, räkor och tomat.

Anteckning

Testa gärna denna rätt med rökta räkor, det blir också supergott!