ViktVäktarna - Frittata med rökt makrill och potatis

Frittata med rökt makrill och potatis

2
Points®
Total tid
1 tim
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
45 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Servera denna goda frittata med rökt makrill, potatis, basilika och spenat till lunch, brunch, middag eller varför inte ta med den på en picknick?

Ingredienser

Färskpotatis

400 g

Ägg

10 st

Dill

1 tsk, torkad

Persilja

½ tsk, torkad

Chili flakes

1 tsk

Vatten

1 msk

Makrill rökt

300 g

Spenat, färsk

70 g

Basilika

1 kruka(or)

Sallad

70 g

Instruktioner

  1. Skiva potatis tunt och koka den.
  2. Sätt ugnen på 170° och klä en ugnsfast form med bakplåtspapper.
  3. Vispa ihop ägg, dill, persilja, chili flakes, salt, peppar och vatten.
  4. Dela makrill i mindre bitar och lägg tillsammans med potatis, spenat och basilika i lager i formen. Häll på äggsmeten och sätt in i ugnen 40-50 minuter tills den stelnat. Servera med sallad.

Anteckning

Se till att frittatan inte får stå för länge i ugnen, den blir då lätt tråkig och seg. Det går utmärkt att servera den direkt, men är också god att äta kall.