ViktVäktarna - Frittata med sötpotatis, svartkål och salladsost

Frittata med sötpotatis, svartkål och salladsost

5
Points®
Total tid
50 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
35 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Denna frittata måste testas. Sötpotatis i kombination med svartkål, salladsost och basilika är riktigt fint.

Ingredienser

Lök

1 st, röd/röda

Sötpotatis okokt

1 stor(t)/stora, stor(t)

Svartkål

200 g

Rapsolja

2 tsk

Ägg

8 st

Mjölk 0,5%

¾ dl

Salladsost (feta) 10%

150 g

Basilika

1 kruka(or)

Sallad

70 g, blandad

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Skala och klyfta lök. Skala och tärna sötpotatis. Skiva upp svartkål.
  3. Stek lök i olja på medelhög värme i en traktörpanna tills den blivit lite karamelliserad. Tillsätt sötpotatis och stek med några minuter. Lägg ner svartkål och stek tills den sjunkit ihop en aning.
  4. Vispa ihop ägg, mjölk, salt och peppar. Smula ner ost och blanda ner basilikablad. Häll äggstanningen i pannan och sätt in i ugnen ca 25 minuter tills den stannat.
  5. Servera med sallad.