ViktVäktarna - Frittata med pumpa och spenat

Frittata med pumpa och spenat

1
Points® value
Total tid
40 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En härlig frittata med pumpa, spenat och en massa goda kryddor.

Ingredienser

Butternutpumpa

300 g

Olivolja

1 msk

Lök

1 st, gul/gula

Curry

2 tsk

Spiskummin

1 tsk

Gurkmeja

1 tsk

Spenat, förvälld/fryst

100 g

Ägg

8 st

Vatten

½ dl

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 250° och grill.
  2. Skala och tärna pumpa och koka några minuter tills den är mjuk.
  3. Tärna lök.
  4. Värm olja i en ugnsfast panna och stek löken en stund. Blanda ner kryddor och låt steka med en kort stund. Blanda ner spenaten och stek tills den sjunkit ihop något.
  5. Vispa upp ägg och vatten med lite salt och peppar och häll i pannan tillsammans med pumpan. Rör långsamt tills omeletten börjar bli fast. Sätt in den i ugnen tills den fått fin färg och stelnat helt.