Foto av Frozen cheesecake från WW ViktVäktarna

Frozen cheesecake

14
13
13
SmartPoints per portion
Total tid
8 tim 30 min
Förberedelse
30 min
Tillagningstid
0 min
Portioner
10
Svårighetsgrad
Medel
En frusen variant på cheesecake med massa färska bär. Gör den på morgonen och bara plocka fram den när det är dags. Perfekt när man ska ha gäster!

Ingredienser

Digestivekex

10 st

Smör

50 g, smält

Vispgrädde 40% ovispad

2 dl

Ägg

2 st

Socker

1 dl

Vaniljstång

1 st

Turkisk yoghurt 10%

4 dl

Citron

½ st, saft och rivet skal

Bär, färska

1 liter

Florsocker

1 msk

Instruktioner

  1. Smula kexen, blanda med smöret och lägg i botten på en springform. Ställ kallt.
  2. Vispa grädden och ställ kallt. Separera äggen och vispa vitorna hårt tillsammans med hälften av sockret. Ställ kallt.
  3. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Vispa ihop äggulor, yoghurt och resterande socker med vaniljfröna, citronzest och citronsaft. Vänd sedan ner äggvitorna lite i taget och till sist grädden med en slickepott.
  4. Häll smeten över digestivekexen i formen, täck med plastfilm och ställ kallt i frysen.
  5. Ta ut formen 10 minuter innan servering, lägg på färska bär och pudra med florsocker.