ViktVäktarna - Frozen yoghurt med citron och syltad ingefära

Frozen yoghurt med citron och syltad ingefära

7
Points®
Total tid
3 tim 20 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
10 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Frozen yoghurt fortsätter vara populärt och det kan ju knappast förvåna någon med tanke på hur gott det är! Denna variant är lite annorlunda med syltad ingefära (revolutionärt gott!), sirap och citron. Vi vill äta detta varje solig eftermiddag!

Ingredienser

Citron

3 st

Syltad ingefära

40 g

Agavesirap

2 msk

Turkisk yoghurt 3,5%

4 dl

Instruktioner

  1. Lägg rivet skal och pressad saft från citronerna i en kastrull tillsammans med finhackad ingefära och sirap. Låt puttra på låg värme några minuter tills det blir en trögflytande sirap. Låt det sedan kallna helt.
  2. Blanda ner sirapen i yoghurten och häll över i en lufttät förpackning. Ställ i frysen 3 timmar. Blanda runt varje timme för bäst resultat.
  3. Ta ut ur frysen 10 minuter innan servering.

Anteckning

Har du en glassmaskin blir glassen ännu krämigare!