ViktVäktarna - Frukostbowl med grönkål, avokado och pocherat ägg

Frukostbowl med grönkål, avokado och pocherat ägg

6
Points®
Total tid
25 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
2
Svårighetsgrad
Medel
En frukost för de där speciella helgmorgnarna när man både har lite extra tid att äta och lite extra tålamod att vänta på att maten blir klar. Otroligt god bowl med stekt grönkål, krispig prosciutto, varma och mjuka cocktailtomater, pocherat ägg och avokado.

Ingredienser

Grönkål

100 g

Vitlök

1 klyfta(or)

Olivolja

2 tsk

Cocktailtomater

8 st

Lufttorkad skinka

2 skiva(or), prosciutto

Vatten

1½ liter

Ättikssprit

1 msk

Salt

1 tsk

Ägg

2 st

Avokado

1 liten(t)/små

Citron

½ st

Flingsalt

tsk

Instruktioner

  1. Repa kålen och skala och krossa vitlöken lätt.
  2. Värm 1 tsk olja i en panna och stek tomaterna tills de mjuknar, ca 5 minuter. Skjut dem åt sidan och stek prosciutto, i samma panna, tills den är krispig.
  3. Värm resterande olja i en annan panna och stek grönkål tillsammans med den krossade vitlöksklyftan. Krydda med salt och peppar och tillsätt en liten skvätt vatten. Stek vidare tills kålen sjunkit ihop.
  4. Koka upp en kastrull med vatten. Blanda ner ättika och salt. Knäck äggen i vars en kopp. Håll vattnet sjudande och gör en virvel i vattnet med en sked. Släpp sedan ner äggen, ett i taget, i kastrullen. Låt sjuda 3 minuter. Lyft upp äggen och lägg på hushållspapper.
  5. Skiva upp avokado.
  6. Lägg upp kål, tomater, prosciutto och avokado i skålar. Pressa över lite citron. Lägg på äggen och strö över lite flingsalt.