Foto av Frukostbullar från WW ViktVäktarna

Frukostbullar

4
4
4
SmartPoints per portion
Total tid
1 tim 50 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
10 min
Portioner
20
Svårighetsgrad
Medel
Servera gyllene hemmabakade frukostbullar en söndagsmorgon. De här är fullproppade med nyttiga frön och gryn.

Ingredienser

Havregryn

2 dl

Margarin flytande 80%

25 g

Vatten

3 dl

Jäst

½ pkt, 25 g

Salt

1 tsk

Honung, flytande

½ msk

Linfrön

3½ msk

Fullkornsvetemjöl

5 dl

Vetemjöl

6 dl

Instruktioner

  1. Koka gröt på havregryn enligt förpackningen och låt svalna tills den är fingervarm 37°. Smula ner jäst, 3 dl fingervarmt vatten, margarin, salt, honung, linfrön, fullkornsmjöl och det mesta av vetemjölet. Arbeta degen smidig och låt sedan jäsa övertäckt ca 40 minuter. Ta upp och knåda degen på mjölat bakbord. Dela degen i 20 bitar och forma till bullar. Lägg på bakpappersklädd plåt och låt jäsa under bakduk ca 40 min. Grädda i 225° ca 10 min. Tips! Det går bra att byta ut havregrynen mot rågflingor.