Foto av Frukostbullar från WW ViktVäktarna

Frukostbullar

4
Points®
Total tid
1 tim 50 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
10 min
Portioner
20
Svårighetsgrad
Medel
Servera dessa gyllene bullar bakade på havregrynsgröt en söndagsmorgon och du kommer bli omåttligt populär! Och de är inte bara goda utan även fullproppade med nyttiga frön och gryn, smart va?

Ingredienser

Havregryn

2 dl

Margarin flytande 80%

25 g

Vatten

3 dl

Jäst

½ pkt, 25 g

Salt

1 tsk

Honung, flytande

½ msk

Linfrön

3½ msk

Vetemjöl med fullkorn

5 dl

Vetemjöl

6 dl

Instruktioner

  1. Koka gröt på havregryn enligt anvisning på förpackningen och låt svalna tills den är fingervarm 37°.
  2. Smula ner jäst, 3 dl fingervarmt vatten, margarin, salt, honung, linfrön, fullkornsmjöl och det mesta av vetemjölet. Arbeta degen smidig och låt sedan jäsa övertäckt ca 40 minuter.
  3. Ta upp och knåda degen på mjölat bakbord. Dela degen i 20 bitar och forma till bullar.
  4. Lägg över på en bakpappersklädd plåt och låt jäsa övertäckta ytterligare ca 40 minuter.
  5. Sätt ugnen på 225°.
  6. Grädda i mitten av ugnen tills de är gyllene, ca 10 min.

Anteckning

Det går bra att byta ut havregrynen mot rågflingor.