Foto av Frukosttacos med ägg och avokado från WW ViktVäktarna

Frukosttacos med ägg och avokado

8
6
6
SmartPoints per portion
Total tid
10 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
5 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Vi äter hur mycket tacos som helst i Sverige, men att äta det till frukost har inte riktigt slagit igenom – än! Dessa godingar med stekt ägg och en fräsch avokadosalsa ger dig en riktigt lyxig start på morgonen.

Ingredienser

Avokado

1 liten(t)/små

Koriander

2 msk, hackad

Rädisor

1 st

Jalapeño, färsk

st, 2 tsk finhackad

Salladslök

1 st

Lime

1 msk, pressad

Flingsalt

1 nypa(or)

Olivolja

2 tsk

Ägg

4 st

Svartpeppar

1 nypa(or)

Majstortillabröd

4 st

Instruktioner

  1. Tärna avokado och finhacka koriander, rädisa och jalapeño. Strimla salladslök. Blanda ihop allt med pressad lime och lite flingsalt.
  2. Värm olja i en panna och stek äggen tills de är som du vill ha dem, mal över svartpeppar.
  3. Värm tortillabröden i en panna och toppa med äggen och avokadosalsan.

Anteckning

Vattenkrasse är lite svårt att få tag på, men passar grymt bra till denna tortilla. Så hittar du det – köp hem!