Foto av Frukt och bärtårta från WW ViktVäktarna

Frukt och bärtårta

2
Points®
Total tid
35 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
8
Svårighetsgrad
Avancerat
God och frasig tårta med mycket frukt!

Ingredienser

Filodeg

4 platta(or)

Ägg

1 st

Socker

1 tsk

Yoghurt naturell 0,5%

2½ dl

Gelatinblad

2 st

Citron

1 st, saft och skal

Vaniljsocker

1 msk

Hallon

1 dl

Jordgubbar

1 dl

Passionsfrukt

1 st

Kiwi

1 st

Carambola

1 st

Sharon (persimon, kaki)

1 st

Florsocker

1 msk

Instruktioner

  1. Lägg filodegsplattorna omlott i en mindre pajform, ca 20 cm i diameter med löstagbar botten och låg kant.
  2. Pensla med uppvispat ägg och strö över socker. Grädda pajskalet i 225° ca 10 minuter.
  3. Låt svalna något och lyft upp det frasiga skalet.
  4. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 10 minuter. Ta upp dem och smält tillsammans med citronsaft i en kastrull.
  5. Blanda yoghurt med finrivet citronskal och florsocker.
  6. Rör ner gelatinlösningen i den inte allt för kalla yoghurten.
  7. Smaka av med vaniljsocker. Vänta en stund tills yoghurten börjar tjockna, bred sedan ut den så att den fyller tårtans mitt.
  8. Ställ i kyl att stelna. Tag ut tårtan en stund före servering. Lägg på bär och frukt. Stick i blad av citronmeliss som garnering. Sikta över med florsocker.