Foto av Frukt- och bärtårta från WW ViktVäktarna

Frukt- och bärtårta

14
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
30 min
Tillagningstid
10 min
Portioner
10
Svårighetsgrad
Medel
En riktigt läcker sommartårta att bjuda på vid festliga tillfällen! Med sommarens frukter och bär blir den härligt färgsprakande.

Ingredienser

Ägg

4 st

Socker

2 dl

Vetemjöl

1 dl

Potatismjöl

1 dl

Bakpulver

2 tsk

Äggula

2 st

Socker

½ dl

Margarin flytande 80%

2 msk

Potatismjöl

2 msk

Mjölk 1,5%

3 dl

Vaniljsocker

1 msk

Mellangrädde 27% ovispad

3 dl

Hallon

1 dl

Blåbär

1 dl

Kiwi

2 st

Citronmeliss

1 msk

Instruktioner

  1. Vispa ägg och socker vitt och poröst. Blanda mjöl, potatismjöl och bakpulver, vänd ner de torra ingredienserna i äggsmeten. Klä en långpanna, 30x 40 cm med bakplåtspapper och bred ut smeten. Grädda i ugn 225° 5- 10 minuter. Stjälp upp kakan på sockrat bakplåtspapper och låt den svalna. Blanda alla ingredienserna, utom vaniljsocker, till krämen i en kastrull. Låt det sjuda under omrörning tills första bubblan syns. Ta av från värmen och rör ner vaniljsocker. Ställ krämen att kallna i kallt vattenbad. Dela tårtbotten i 2 delar, bred krämen på en av halvorna och lägg den andra halvan ovanpå. Vispa grädden, bred det ovanpå tårtan och på sidorna. Spritsa ”rutor” på tårtan och lägg bär och frukt i rutorna. Garnera med citronmeliss.