Foto av Fruktig Falugryta med mango och äpple från WW ViktVäktarna

Fruktig Falugryta med mango och äpple

17
Point(s)
Total tid
40 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
25 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En fruktig variant på falukorven som garanterat går hem hos barnen. De söta smakerna passar bra till den lite salta falukorven.

Ingredienser

Falukorv 18%

400 g

Margarin flytande 80%

2 tsk

Champinjoner

200 g, i klyftor

Lök

2 st, röd/röda, i klyftor

Persiljerot

150 g, 2 stycken, tärnade

Mango chutney

1 dl

Kycklingfond

1 msk

Äpple

1 medelstor(t)/medelstora, skalat, tärnat

Majsstärkelse (redning)

1 msk

Citron

½ st, saften

Potatis

700 g, kokt

Instruktioner

  1. Skär korven i 1x3 cm bitar. Hetta upp margarinet i en kastrull och bryn korv och grönsaker hastigt. Slå på ca 5 dl vatten och tillsätt mango chutney samt fond. Låt det koka i ca 20 minuter. Tillsätt äpplet och strö på redning, låt det koka i 5 minuter. Smaka av med salt, peppar och pressad citron. Servera tillsammans med kokt eller pressad potatis och sallad.