Foto av Fruktig Falugryta med mango och äpple från WW ViktVäktarna

Fruktig Falugryta med mango och äpple

16
16
12
SmartPoints per portion
Total tid
40 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
25 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En fruktig variant på falukorven som garanterat går hem hos barnen. De söta smakerna passar bra till den lite salta falukorven.

Ingredienser

Falukorv 18%

400 g

Margarin flytande 80%

2 tsk

Champinjoner

200 g, i klyftor

Lök

2 st, röd/röda, i klyftor

Persiljerot

150 g, 2 stycken, tärnade

Mango chutney

1 dl

Kycklingfond

1 msk

Äpple

1 st, skalat, tärnat

Majsstärkelse (redning)

1 msk

Citron

½ st, saften

Potatis

700 g, kokt

Instruktioner

  1. Skär korven i 1x3 cm bitar. Hetta upp margarinet i en kastrull och bryn korv och grönsaker hastigt. Slå på ca 5 dl vatten och tillsätt mango chutney samt fond. Låt det koka i ca 20 minuter. Tillsätt äpplet och strö på redning, låt det koka i 5 minuter. Smaka av med salt, peppar och pressad citron. Servera tillsammans med kokt eller pressad potatis och sallad.