ViktVäktarna - Fruktsallad med vispad ricotta och kanderad mandel

Fruktsallad med vispad ricotta och kanderad mandel

5
Points®
Total tid
15 min
Förberedelse
15 min
Portioner
8
Svårighetsgrad
Medel
Fruktsallad extra allt! En skål fylld med vinterfrukter toppade med en vispad apelsin- och honungsricotta och kanderade mandlar. Lyxsallad alltså.

Ingredienser

Mandel

80 g

Socker

1 msk

Salt

1 nypa(or)

Apelsin

3 st

Blodapelsin

2 st

Kiwi

2 st

Vindruvor

80 g

Fikon, färska

4 st

Granatäpple

1 st

Ricotta

250 g

Honung, flytande

½ msk

Instruktioner

  1. Hacka mandel grovt. Rosta i en torr panna, häll på socker och en nypa salt efter en stund. Rör runt och låt dem få färg och bli blanka av det smälta sockret, häll över på ett bakplåtspapper.
  2. Skala och filéa apelsiner. Skala kiwi och skiva upp. Halvera druvor och klyfta fikon. Kärna ur granatäpple. Lägg upp i portionsskålar.
  3. Vispa ricotta med honung och lite pressad apelsin med elvisp tills den är fluffig. Fördela över frukten.