Foto av Frutti di mare från grillen från WW ViktVäktarna

Frutti di mare från grillen

8
Points®
Total tid
25 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Läcker pastarätt med fisk och räkor! Cayennepeppar och vitlök ger extra sting och god smak åt denna rätt.

Ingredienser

Pasta okokt (typ penne)

8 dl

Skalade räkor

200 g, stora

Lax

200 g

Hälleflundra

200 g

Lime

1 st

Cayennepeppar

½ krm

Vitlök

2 klyfta(or)

Tomat

4 st

Olivolja

1 tsk

Oliver i saltlag

10 stor(t)/stora, svarta

Kapris

1 msk

Persilja

2 msk

Instruktioner

  1. Tillaga pastan enl. förp. Varva skaldjur och fisk på blötlagda grillspett. Droppa över limesaft och krydda med en nypa cayennepeppar. Grilla spetten på grill eller i ugn. Hacka vitlök och tomater, fräs det i olja. Halvera oliver. Lägg upp pastan på tallrikar, lägg på tomatfräs, kapris och oliver. Strö över persilja. Servera med spetten. Tips! Byt ut laxen till pilgrimmsmusslor