Foto av Fylld aubergine med myntayoghurt från WW ViktVäktarna

Fylld aubergine med myntayoghurt

3
Points®
Total tid
45 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
2
Svårighetsgrad
Lätt
Fantastiska smaker som fungerar fint som tillbehör eller som en lätt lunch.

Ingredienser

Aubergine

2 medelstor(t)/medelstora

Lök

1 medelstor(t)/medelstora, gul

Tomat

2 st, 1-2

Salladsost (feta) 10%

100 g

Vitlök

1 klyfta(or)

Färska örter

2 tsk, provencalska örter

Yoghurt naturell 0,5%

2 dl

Mynta

1 msk, hackad

Instruktioner

  1. Dela auberginen på längden. Gröp ur köttet, lämna ca 1 cm bred kan runt om. Hacka lök och tomat, dela osten i små kuber. Blanda ihop aubergineköttet, lök, tomat, ost med pressad vitlök och örter. Krydda med salt och peppar. Fördela fyllningen i aubergineskalen och packa in i aluminiumfolie. Grilla på grill eller i ugn ca 30 min. Blanda samman yoghurt, mynta och krydda med salt och peppar. Servera auberginen med yoghurt och en sallad.