Foto av Fylld texmexpaprika från WW ViktVäktarna

Fylld texmexpaprika

2
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
1
Svårighetsgrad
Medel
Ett spännande, gott och vegetariskt alternativ klassisk texmex. Välj själv hur starkt du vill ha det och tänk på att kvargen kan hjälpa till med att ta udden av hettan.

Ingredienser

Paprika

1 st

Salladslök

2 st

Olivolja

1 tsk

Vitlök

½ klyfta(or)

Quornfärs

100 g

Spiskummin

1 tsk

Chilipeppar

½ st, röd/röda

Tomat

1 st

Majs

1 dl

Svarta bönor, konserv

½ dl

Kvarg naturell 1%

3 msk

Koriander

½ msk, färsk, hackad

Bladpersilja

½ msk, färsk, hackad

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°. Skär av toppen på paprikan och ta ur kärnorna. Strimla salladslök. Värm olja i en stekpanna och fräs lök. Pressa i vitlök och lägg i färs. Rör i spiskummin. Hacka chili och tomat och blanda ner. Låt färsen fräsa och blanda till sist i majs och bönor. Krydda med salt och peppar. Fyll paprikan med quornröran och ställ in mitt i ugnen i ca 20 min. Rör ihop kvarg med örter och krydda med salt och peppar, servera till den fyllda paprikan.