ViktVäktarna - Fylld zucchini

Fylld zucchini

2
Points®
Total tid
55 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
35 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Zucchini fyllda med örtig cottage cheese serverade tillsammans med en härlig tomatsallad.

Ingredienser

Zucchini (squash)

5 medelstor(t)/medelstora

Rapsolja

2 tsk

Cottage cheese, naturell 1,5%

250 g

Citron

1 st

Chili flakes

¼ tsk

Basilika

1 kruka(or)

Mynta

1 kruka(or)

Ruccola

70 g

Cocktailtomater

400 g

Lök

½ st, röd/röda

Balsamvinäger

1 tsk

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 180°. Lägg ett bakplåtspapper i en stor ugnsform.
  2. Dela 4 zucchini på längden. Gröp ur det mesta av zucchinins innanmäte med en tesked. Lämna en kant på ca 1 cm runt hela. Pensla med olja på zucchinins utsida. Lägg på bakplåtspappret med utsidan nedåt.
  3. Riv den återstående zucchinin grovt och lägg i en skål. Blanda ned cottage cheese, rivet citronskal, chiliflakes och ¾ av både hackad basilika och mynta. Smaka av med salt och peppar.
  4. Fördela blandningen jämnt i zucchinihalvorna. Tillaga i 30-35 minuter eller tills zucchinin mjuknar och fyllningen är gyllenbrun. Lägg eventuellt på folie mot slutet av tillagningen.
  5. Halvera tomater och strimla rödlök. Blanda tomater, lök, balsamvinäger och ruccola med den återstående basilikan och myntan. Servera till zucchinin.