Foto av Fyllda auberginer med matvete från WW ViktVäktarna

Fyllda auberginer med matvete

15
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
2
Svårighetsgrad
Medel
Aubergine med en härlig svamp- och matvetefyllning, gratinerade med mozzarella.

Ingredienser

Aubergine

2 medelstor(t)/medelstora

Svamp

100 g

Lök

½ st, gul/gula

Vitlök

2 klyfta(or)

Olivolja

1 msk

Matvete okokt

¾ dl, durum

Vatten

1 dl

Grönsaksbuljongtärning

½ st

Tomat

2 st

Basilika

2 msk, färsk

Mozzarella

180 g

Sallad

70 g

Olivolja

1 msk

Citron

½ st, ½ msk saft

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°. Dela auberginen på hälften och gröp ur ”köttet”. Skär aubergineköttet och svamp i mindre bitar. Hacka lök och vitlök fint. Hetta upp oljan i ett stekjärn och fräs löken. Lägg i aubergine och svamp. Tillsätt matvete, vatten och buljongtärning. Låt puttra tills vätskan kokat bort. Hacka tomaterna fint och blanda i. Rör till sist i basilika och smaka av med salt och peppar. Fyll auberginskalen med röran. Dela mozzarella och strö över. Lägg dem på en plåt och gratinera dem mitt i ugnen i 15 minuter. Blanda salladen med olja, citronsaft och krydda med salt och peppar. Servera de varma auberginerna med salladen.