Foto av Fyllda kvisttomater från WW ViktVäktarna

Fyllda kvisttomater

7
Points®
Total tid
15 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
0 min
Portioner
2
Svårighetsgrad
Medel
En smarrig förrätt med tomater fyllda med asiatisk räkröra. Snabb- och lättlagad!

Ingredienser

Tomat

2 st, stora kvisttomater

Matlagningsyoghurt 8%

1 dl

Koriander

10 g, färsk, ½ kruka

Sambal oelek

2 krm

Honung, flytande

1 tsk

Purjolök

1 bit(ar), 1/2 dl strimlad

Skalade räkor

2 dl

Solrosskott

2 dl, alt. ärtskott

Mango

1 st

Avokado

1 liten(t)/små

Rapsolja

1 tsk

Rödvinsvinäger

1 tsk

Vatten

1 tsk

Instruktioner

  1. Förväll tomaterna hastigt 10 sek, kyl i kallt vatten. Lägg i ett durkslag. Drag av skalet med en kniv. Skär av hatten och spara gärna lite av stjälken. Gröp ur tomaterna. Blanda yoghurt med hackad koriander, sambal oelek, honung, purjolök och räkor. Smaka av med lite salt. Fyll tomaterna med röran. Fördela solrosskotten på tallrikarna tillsammans med mango och avokado i skivor. Blanda samman olja, vinäger, vatten, salt och peppar. Häll vinaigretten över salladen och lägg på de fyllda tomaterna.