Foto av Fyllda squashrullar från WW ViktVäktarna

Fyllda squashrullar

2
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
10 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Små oemotståndliga tilltugg till drinken. Enkla att göra, men ser proffsiga ut!

Ingredienser

Zucchini (squash)

1 medelstor(t)/medelstora

Soltorkade tomater i olja, avrunna

4 st

Färskost 11%

½ dl

Basilika

1 msk

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°. Skiva squash tunt på längden med hjälp av en osthyvel. Lägg på plåt med bakplåtspapper. Ställ in mitt i ugnen i ca 10 minuter. Skivorna ska bara precis mjukna. Låt oljan rinna av från de soltorkade tomaterna. Hacka dem fint och lägg i en skål. Lägg i ost och blanda. Hacka basilika fint och blanda i efter smak. Krydda med salt och peppar. Lägg en klick av osten på ena ändan av squashskivan. Rulla ihop och lägg på fat.

Anteckning

Tips på andra fyllningar: 1. 1/2 dl färskost, 1 bananchalottenlök, 45g kantareller, 1 tsk rapsolja, salt och peppar. Fräs kantareller och lök i olja. Salta och peppra. Låt svalna och hacka i mindre bitar. Blanda med färskosten. 2. 1/2 dl färskost, 1 tsk wasabi, 2 msk linkon, salt, peppar. Blanda färskost, wasabi, salt och peppar. Bred på zucchiniremsan och toppa med lingon. 3. 1/2 dl färskost, 1 msk riven pepparrot, 50 g kallrökt lax, salt, peppar. Blanda färskost med riven pepparrot, salt och peppar. Bred ut osten på zucchiniremsan och toppa med tunt skivad lax.