Foto av Gambas al ajillo från WW ViktVäktarna

Gambas al ajillo

6
Points®
Total tid
25 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
10 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En helt perfekt förrätt när man är många, enkel att göra och uppskattas av alla. Var inte blyg med saltet och vitlöken och tänk på att servera den direkt.

Ingredienser

Baguette à 10 cm

3 st

Olivolja

3 msk

Scampi (jätteräkor)

400 g, skalade, (MSC-märkta)

Vitlök

5 klyfta(or)

Persilja

1 knippe(n)

Citron

1 st

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Bryt baguetterna i mindre bitar och grilla dem knapriga i ugnen. Hetta upp oljan i en stekpanna, lägg i räkorna och stek någon minut på varje sida. Salta och peppra. Finhacka vitlök och persilja. Lägg i vitlök och citronsaft i pannan och stek på hög värme någon minut till. Toppa med persilja och servera med brödet.