Garam masalabakad lax med daal
2
Points®
Total tid
1 tim 5 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
55 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Daal som får en lite krispig yta när den får värmas i ugn tillsammans med garam masalakryddad lax är verkligen hur gott som helst. Toppa kalaset med rostade mandelspån och koriander och kalla det vardagsmat deluxe!
Ingredienser
Blomkål
250 g
Rapsolja
1 tsk
Lök
1 liten(t)/små, gul
Olivolja
½ tsk
Vitlök
1 klyfta(or)
Ingefära
1 msk, finriven
Chilipeppar
½ st, grön/gröna
Garam masala, utan socker
1 msk
Gurkmeja
½ msk
Spiskummin
1 tsk
Tomat
2 st
Röda torra linser
250 g
Vatten
6 dl
Grönsaksbuljongtärning
1 st
Lök
2 st, röd/röda
Lax
600 g
Garam masala, utan socker
1 msk
Rapsolja
1 tsk
Mandelspån
20 g
Koriander
1 knippe(n)