Foto av Gazpacho med krutonger från WW ViktVäktarna

Gazpacho med krutonger

3
3
3
SmartPoints per portion
Total tid
4 tim 20 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
0 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Gazpacho - en spansk, kall soppa med sting! Passar bra som exempelvis förrätt.

Ingredienser

Bröd ljust/vitt

70 g, 2 skivor

Olivolja

1 msk

Lök

1 st, röd/röda, liten

Paprika

1 st, liten röd

Vitlök

1 klyfta(or), 1 tsk hackad

Gurka

1 st, liten

Tomat

200 g, väl mogna

Chilipeppar

¼ st, grön/gröna, röd, 1 tsk hackad

Vatten

4 dl

Balsamvinäger

1 msk, vit balsamvinäger

Instruktioner

  1. Kantskär brödet, tärna det och ringla på olivoljan, smaksätt med salt och rosta krutongerna i ugn, 200° tills de fått fin färg och blivit knapriga. Skala och tärna löken, kärna ur och tärna paprikan, skala och skär gurkan i bitar. Lägg alla grönsakerna i en mixer/matberedare och kör allt till en slät soppa, späd med vatten under mixningen. Smaksätt soppan med vinäger, salt och svartpeppar. Låt soppan mogna i kyl minst ett par timmar men gärna under natten. Servera soppan iskall tillsammans med krutongerna.