Foto av Gazpacho med selleri från WW ViktVäktarna

Gazpacho med selleri

3
Points®
Total tid
25 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
5 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
En härlig soppa med goda smaker. Servera rykande het och gärna med en selleristav.

Ingredienser

Paprika

3 st, röd

Tomat

1000 g

Gurka

1 st

Lök

1 st, gul/gula

Vitlök

2 klyfta(or)

Oregano

1 msk, färsk

Balsamvinäger

1 msk

Socker

½ tsk

Salt

1 tsk

Sambal oelek

2 tsk

Olivolja

2 msk

Stjälkselleri

1 bit(ar)

Instruktioner

  1. Dela paprikorna på mitten, ta bort kärnor och lägg halvorna på en plåt med skalet upp. Rosta i ugn 250 grader tills skalet är svart.
  2. Spola halvorna i kallt vatten, tag bort skalet. Sätt ett snitt i botten på varje tomat, sänk ner i kokande vatten, tag upp efter någon minut. Skölj i kallt vatten och skala.
  3. Skär paprika, tomater, gurka, lök och vitlök i bitar. Kör tillsammans med färsk oregano i en mixer.
  4. Smaka av med vinäger, socker, salt, sambal och olivolja. Servera med selleri och basilika.