Foto av Gino med lakrits och pinjenötter från WW ViktVäktarna

Gino med lakrits och pinjenötter

6
Point(s)
Total tid
15 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
5 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Sitt Italien-klingande namn till trots är gino ett helt och hållet svenskt påfund. Närmare bestämt ett från Stockholm. På 90-talet gick det att hitta denna populära fruktdessert med gratinerad vit choklad på många krogar och vi började också laga den i våra egna kök. Den är ju trots allt lika enkel som den är god. Denna variant har vi toppat med lakritspulver och pinjenötter och det är SÅ gott!

Ingredienser

Kiwi

2 st

Banan

1 st

Jordgubbar

200 g

Hallon

125 g

Lakritspulver

1 tsk

Choklad vit

50 g

Pinjenötter

2 msk

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 250°.
  2. Skiva kiwi och banan. Dela större jordgubbar i mindre bitar.
  3. Fördela frukt och bär i 4 ugnsfasta formar, pudra över lakrits, riv över choklad och strö över nötter. Sätt in i ugnen tills chokladen smält.

Anteckning

Anpassa mängden lakritspulver efter hur mycket du gillar det. Och gillar du det inte alls, så skippar du det så klart!