Foto av Glaserad aubergine med ris från WW ViktVäktarna

Glaserad aubergine med ris

8
8
8
SmartPoints per portion
Total tid
50 min
Tillagningstid
50 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Honungs- och chiliglaserad aubergine är stjärnan i denna Asieninspirerade rätt.

Ingredienser

Aubergine

4 st, små

Ris, okokt

2 dl, basmati

Salladslök

1 knippe(n)

Chilipeppar

1 st, röd/röda

Sesamfrön

1 tsk

Rapsolja

2 tsk

Honung, flytande

3 msk

Japansk soja

3 msk, japansk

Chili flakes

½ tsk

Koriander

1 knippe(n)

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Halvera auberginerna på längden och skär ett rutmönster. Lägg på en bakpappersklädd plåt, pensla med olja och sätt in i ugn ca 45 minuter.
  3. Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
  4. Blanda ihop honung, soja och chili flakes. Pensla på en tredjedel på auberginerna och sätt in i ugn ytterligare 5 minuter. Upprepa två gånger.
  5. Rosta sesamfrön i en torr panna. Strimla salladslök och chili.
  6. Servera auberginerna med ris, toppa med salladslök, chili, sesamfrön och koriander.