Foto av Glassbitar med bär och choklad från WW ViktVäktarna

Glassbitar med bär och choklad

2
Points®
Total tid
5 tim 45 min
Förberedelse
30 min
Portioner
15
Svårighetsgrad
Medel
Dessa små godbitar med smak av jordgubb, hallon, banan och choklad är en ljuvlig liten treat en varm sommardag!

Ingredienser

Jordgubbar

1¾ dl

Hallon

1¾ dl

Banan

1 st, väl mogen

Grekisk yoghurt 0%

1¾ dl

Socker

1 msk

Vaniljpulver

1 krm

Choklad mörk

100 g

Instruktioner

  1. Mosa eller mixa ihop bär och banan. Blanda ner yoghurt, socker och vaniljpulver. Fördela smeten i en isform av silikon med 15 hål och ställ in i frysen minst 5 timmar.
  2. Lägg choklad i en liten skål och smält försiktigt i en mikro.
  3. Lägg över glassbitarna på ett fat med bakplåtspapper och doppa sedan bitarna till hälften i chokladen. Lägg tillbaka på bakplåtspappret. När alla bitar är doppade, ringla över resterande choklad och ställ tillbaka i frysen 15 minuter.
  4. Låt tina ca 5 minuter innan servering.