Foto av Glögg med björnbär och clementin från WW ViktVäktarna

Glögg med björnbär och clementin

5
5
5
SmartPoints per portion
Total tid
30 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
6
Svårighetsgrad
Medel
Att göra egen glögg är både roligt och gott. Testa denna snabbvariant i advent. Smaksatt med björnbär, clementin, kanel, nejlika och vanilj är den en garanterad hit till lussebullarna.

Ingredienser

Björnbär

400 g

Clementin

2 st

Vin, rött 11%

900 ml

Kryddnejlika

1 tsk

Kanelstång

2 st

Lagerblad

2 st

Vaniljstång

1 st

Honung

2 msk

Stjärnanis

2 st

Instruktioner

  1. Lägg 300 g björnbär i en kastrull och pressa i clementinsaft. Koka upp och låt sedan sjuda ca 5 minuter. Mosa bären efter hand som de mjuknar.
  2. Sila ner saften i en annan kastrull och häll på vin och lägg i nejlikor, kanelstänger och lagerblad.
  3. Halvera vaniljstången på längden och skrapa ur vaniljfröna, lägg ner både frön och stång i vinet. Låt sjuda, men utan att koka, ca 5 minuter.
  4. Tillsätt honung och stjärnanis. Låt sjuda ytterligare 10 minuter.
  5. Sila och servera med resterande björnbär.