ViktVäktarna - Gnocchi- och gorgonzolagratäng

Gnocchi- och gorgonzolagratäng

11
Points®
Total tid
25 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En krämig gratäng med gnocchi, salladslök och gorgonzola. Perfekt för en stressig vardagskväll som du vill sätta lite guldkant på!

Ingredienser

Salladslök

1 knippe(n)

Rapsolja

2 tsk

Majsstärkelse (redning)

2 tsk

Mjölk 0,5%

3½ dl

Vattenkrasse

100 g

Potatisgnocchi

500 g

Ädelost 30%

100 g

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Skiva salladslök.
  3. Värm olja i en panna och stek salladslöken ett par minuter. Tillsätt majsstärkelse och mjölk, koka upp och låt sedan sjuda ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  4. Hacka det mesta av vattenkrasse eller ruccola grovt och blanda ner tillsammans med gnocchi i löksåsen. Häll upp i en ugnsfast form och fördela gorgonzola över. Sätt in i ugnen tills det fått fin färg, ca 10-15 minuter. Servera med resterande vattenkrasse.