Foto av Gnocchi med kyckling och sherrysås från WW ViktVäktarna

Gnocchi med kyckling och sherrysås

9
Points®
Total tid
35 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
25 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En läcker kycklingrätt med potatisgnocchi i en krämig och mustig svamsås med smak av sherry. Passar lika bra som bjudrätt eller som vardagsmys.

Ingredienser

Schalottenlök

2 st

Vitlök

1 klyfta(or)

Äpple

1 medelstor(t)/medelstora, fast och syrligt

Champinjoner

250 g

Rapsolja

1 msk

Sherry 17%

2 msk

Matlagningsbas 4% (typ Milda mat)

2½ dl

Grönsaksbuljongtärning

1 st, svampbuljong

Japansk soja

1 tsk, 1-2 tsk kinesisk

Kycklingbröstfilé

600 g

Margarin flytande 80%

2 tsk

Potatisgnocchi

500 g

Gräslök

2 msk

Cocktailtomater

1 ask(ar)

Instruktioner

  1. Skala och finhacka lök och vitlök. Tärna äpple och skiva champinjoner. Stek lök, vitlök och champinjoner i olja tills champinjonerna börjar få färg.
  2. Tillsätt äpple, sherry, matlagningsbas, buljongtärning och soja och låt puttra ihop ca 15 minuter under lock. Smaka av med salt och peppar.
  3. Stek kyckling i margarin, salta och peppra.
  4. Koka gnocchi enligt anvisning på förpackningen.
  5. Blanda ner gnocchi i svampsåsen. Strö över gräslök. Servera med kycklingfilé och tomater.

Anteckning

Äter du inte kött går det fint att utesluta kycklingen, men ta gärna då lite mer svamp i såsen. Det är gott att toppa med parmesan.