Foto av Gnocchi med frästa tomater från WW ViktVäktarna

Gnocchi med frästa tomater

10
Points®
Total tid
20 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
1
Svårighetsgrad
Medel
Härligt färgglad rätt med infulenser från medelhavet.

Ingredienser

Potatisgnocchi

150 g

Vitlök

1 klyfta(or)

Lök

½ medelstor(t)/medelstora, röd

Olivolja

1 tsk

Cocktailtomater

15 st

Rödvinsvinäger

1 msk

Honung, flytande

1 tsk

Basilika

1 msk, hackad, färsk

Pinjenötter

½ msk

Instruktioner

  1. Koka gnocchi, se förp. Skala och hacka vitlök och rödlök fint. Fräs i olja i en stekpanna. Skär ett litet kryss i alla tomaterna och lägg ner i stekpannan. Låt tomaterna bli varma och mjuka. Häll på vinäger, honung och basilika. Vänd ner gnocchi och smaka av med salt och peppar. Rosta pinjenötter i en torr stekpanna och strö över. Servera gärna med en läcker grönsallad vid sidan om. Tips! Vill du ha mer sting i såsen, lägg till lite chili.