ViktVäktarna - Gnocchi med pumpa, svamp och grönkål

Gnocchi med pumpa, svamp och grönkål

9
Points®
Total tid
45 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
25 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En höstdröm på tallrik om vi någonsin sett en! Potatisgnocchi med krämig butternutpumpa, grönkål, skogschampinjoner och parmesan. Toppat med rostade pumpakärnor.

Ingredienser

Butternutpumpa

400 g

Grönkål

100 g

Lök

1 st, gul/gula

Champinjoner

250 g

Olivolja

1 msk

Potatisgnocchi

500 g

Timjan

2 tsk, färsk

Parmesanost

50 g

Pumpakärnor

2 msk

Instruktioner

  1. Dela pumpan på hälften. Skala, kärna ur och skär den i små bitar. Repa och dela grönkålen i små bitar. Finhacka lök och skiva svamp.
  2. Värm hälften av oljan och fräs pumpatärningarna tills de fått fin färg och är mjuka, ca 10 minuter. Mosa något med en potatisstöt eller gaffel och lägg åt sidan.
  3. Värm resterande olja i samma panna och stek svamp, lök och gnocchi tills allt fått färg. Tillsätt pumpan, grönkålen, timjan och ost. Blanda ihop så att osten smälter.
  4. Smaka av med salt och peppar och toppa med pumpakärnor.