ViktVäktarna - Gnocchi med ramslökspesto

Gnocchi med ramslökspesto

11
Points®
Total tid
15 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Två typer av personer finns det. De som har en hemlig ramslöksskog bakom örat (eller huset) och de som betalar en halv förmögenhet för några få halvvissna blad i affären. Tillhör du första gruppen, eller har fått ramslök från någon som gör det, kan du börja med att skratta dig lycklig. Och sedan laga denna rätt. Stekt gnocchi och tomat med ramslökspesto – en riktig vårdröm!

Ingredienser

Solroskärnor

½ dl

Olivolja

1 tsk

Potatisgnocchi

500 g

Cocktailtomater

500 g

Ramslök

1 knippe(n)

Basilika

1 knippe(n), stort

Parmesanost

1 dl

Rapsolja

½ dl, kallpressad

Citron

½ st

Instruktioner

  1. Rosta solroskärnor i en torr panna.
  2. Värm olivolja i en djup panna och stek gnocchi och tomater i en panna tills de mjuknat och gnocchin fått lite färg.
  3. Lägg under tiden hälften av solroskärnorna i en matberedare tillsammans med ramslök, basilika, parmesan och rapsolja och mixa till en pesto. Spä med lite vatten till en lagom rinnig konsistens och smaka av med rivet skal och pressad saft från citron och lite salt.
  4. Blanda ner pesto i pannan med gnocchi och tomat och toppa med resterande solroskärnor.

Anteckning

Inte säsong för ramslök? Inga problem, ersätt den med ett knippe gräslök!