ViktVäktarna - Gnocchipytt med rostad brysselkål och sötpotatis

Gnocchipytt med rostad brysselkål och sötpotatis

10
Points®
Total tid
45 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Pytt i panna behöver inte bestå av potatis och kött. Det kan lika gärna vara denna smarriga variant med potatisgnocchi, sötpotatis, tomater, brysselkål, mozzarella, salvia och valnötter. Det låter väl inte så dumt?

Ingredienser

Sötpotatis okokt

300 g

Cocktailtomater

400 g

Brysselkål

200 g

Olivolja

4 tsk

Potatisgnocchi

400 g

Mozzarella

100 g

Salvia

1 msk, 1-2 msk

Valnötter

2 msk, hackade

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Skala och tärna sötpotatisen. Halvera tomater och brysselkål och blanda med hälften av oljan och flingsalt. Sätt in i ugnen 20-30 minuter.
  3. Värm resterande olja i en panna och stek gnocchi tills den börjar få färg och mjuknat något.
  4. Stek nötterna i en torr panna.
  5. Blanda ner salvia i gnocchipannan och låt det staka med hastigt och tillsätt sedan sötpotatis, brysselkål, tomat och mozzarella. Låt osten smälta något och servera sedan toppat med nötterna.

Anteckning

Har du gott om tid är det gott att semitorka tomaterna istället. 125° i tre timmar blir supergott! Och har du inte tomater hemma är det supergott att rosta druvor istället.