ViktVäktarna - Gochujangnudlar med svamp och färs

Gochujangnudlar med svamp och färs

10
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Här har vi en god och smakrik nudelrätt du inte vill missa! Nudlar, nötfärs, svamp och spenat tillsammans med en gochujangsås. Och sedan toppat med ett stekt ägg och sesamfrön.

Ingredienser

Risnudlar okokta

180 g

Gochujang (chilipasta)

½ dl

Japansk soja

½ dl

Vatten

½ dl

Lök

1 st, gul/gula

Vitlök

2 klyfta(or)

Champinjoner

250 g

Sesamolja

1 msk

Nötfärs 5%

300 g

Spenat, färsk

200 g

Ägg

4 st

Sesamfrön

1 msk

Instruktioner

  1. Koka nudlar enligt anvisning på förpackningen. Häll av kokvattnen och skölj nudlarna i kallt vatten.
  2. Blanda ihop gochujang, soja och vatten.
  3. Strimla lök, finhacka vitlök och skiva svamp.
  4. Hetta upp hälften av sesamoljan i en panna och bryn färsen under omrörning. Blanda ner lök och vitlök, sänk värmen och fräs 2-3 minuter under omrörning. Tillsätt sedan svampen och fräs ytterligare 2-3 minuter. Blanda slutligen ner gochujangsåsen tillsammans med spenat. Rör runt ordentligt och låt spenaten sjunka ihop. Stäng av värmen, men varmhåll under lock.
  5. Värm resterande olja och stek äggen tills vitan är fast och gulan fortfarande är lite rinnig.
  6. Blanda ner nudlarna i färspannan och servera toppat med ägg och sesamfrön.

Anteckning

Gochujang är en koreansk chilipasta som du hittar i välsorterade livsmedelsbutiker.