Foto av Gösfilé med kantarellsås från WW ViktVäktarna

Gösfilé med kantarellsås

6
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
25 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Den smakrika kantarellsåsen gör sig riktigt bra till gösfilén. Servera med mos gjort på potatis och rotselleri.

Ingredienser

Potatis

600 g

Rotselleri

200 g

Schalottenlök

4 st

Savoykål

800 g

Rapsolja

3 tsk

Kantareller

150 g

Timjan

1 msk

Vin, vitt torrt

1 dl, mousserande

Grönsaksbuljong

1½ dl

Matlagningsbas 4% (typ Milda mat)

2 dl

Socker

1 tsk

Mjölk 0,5%

1 dl

Gös

500 g, filé

Instruktioner

  1. Skala och dela potatis och selleri i mindre bitar. Koka i lättsaltat vatten. Skala och strimla schalottenlök. Strimla kålen och skölj den. Låt rinna av väl. Hetta upp 1 tsk olja och fräs kantarellerna. Lägg kål, lök och timjan i gryta. Häll på vin och buljong. Låt det koka 8-10 min. Tillsätt grädde och kantareller. Krydda med socker, salt och peppar. Häll av vattnet från potatis och selleri. Häll på mjölk och vispa till ett luftigt mos. Krydda med salt och peppar. Torka av fiskfiléerna och stek i 2 tsk olja ca 3 min per sida, krydda med salt och peppar. Servera gösfiléerna med potatismos och savoykål.