ViktVäktarna - Gräddkokt spetskål med pepparrot

Krämig fondkokt spetskål med pepparrot

2
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
25 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Ett riktigt smarrigt tillbehör som passar till mycket, testa till kryddiga grillspett eller en grillad bit fisk.

Ingredienser

Spetskål

1 huvud(en)

Vatten

1 dl

Hummerfond

2 msk, eller räkfond

Matlagningsbas 4% (typ Milda mat)

3 dl

Pepparrot

1 bit(ar)

Instruktioner

  1. Dela spetskålen i 4 klyftor.
  2. Häll vatten i en traktörpanna och häll i fond. Låt koka upp. Lägg spetskålen i pannan, sätt på ett lock och låt koka i 15 minuter. Vänd dem var femte minut.
  3. Häll på matlagningsbas, salta och peppra och låt koka utan lock tills vätskan kokat in i kålen. Detta tar ca 10 minuter.
  4. Riv över pepparrot efter smak när nästan all vätska kokat in. Vänd runt ett par gånger och servera.

Anteckning

Koka egen fond på skalen efter en räkafton och använd till den här rätten. Det blir mycket godare.