Foto av Gratinerad kyckling med ost- och örttäcke från WW ViktVäktarna

Gratinerad kyckling med ost- och örttäcke

10
8
8
SmartPoints per portion
Total tid
35 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Mat som funkar lika bra på vardagen som på helgen gillar vi! Detta är verkligen ett sådant recept. Kyckling och rökt skinka med ett gratinerat täcke av cottage cheese och riven lagrad ost smaksatt med färsk oregano och vitlök. Serverat med ris och en göttig tomatsallad. Och så sparris! I alla fall om det är säsong för det, skippa den annars.

Ingredienser

Kycklingbröstfilé

600 g

Skinka

100 g, rökt i tunna skivor

Cottage cheese, naturell 4%

250 g

Oregano

1 kruka(or)

Vitlök

1 klyfta(or)

Ost riven 17%

2 dl

Svartpeppar

1 krm

Ris, okokt

2 dl

Olivolja

1 tsk

Cocktailtomater

250 g

Lök

1 st, röd/röda

Olivolja

1 tsk

Basilika

1 kruka(or)

Sparris

1 knippe(n)

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Lägg kycklingfiléer i en ugnsfast form. Täck med skinkskivor som kan ligga lite omlott.
  3. Smaksätt cottage cheese med hackad oregano och pressad vitlök. Blanda i riven ost och krydda med nymalen peppar. Bre ut blandningen över kycklingen och gratinera i ugn ca 30 minuter eller tills kycklingen är genomstekt.
  4. Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
  5. Skär tomater i bitar och finhacka löken. Blanda med olivolja och vänd ner hackad basilika.
  6. Skär bort den nedersta biten på sparrisen. Hetta upp olja och stek sparris ca 5 minuter. Salta lätt.
  7. Servera kycklingen med ris, tomatsallad och sparris.