Foto av Gratinerade bön- och valnötstortillas från WW ViktVäktarna

Gratinerade bön- och valnötstortillas

14
10
10
SmartPoints per portion
Total tid
45 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
25 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Här bjussar vi på fredagsmys i (halv-) ny kostym. Gratinerade majstortillas fyllda med en röra på svarta bönor, valnötter och rostad lök, smaksatt med chipotlepasta och sesamolja. Serverade med en smakrik wasabi- och limemajonnäs, koriander, picklad lök och andra göttigheter.

Ingredienser

Picklad lök

2 medelstor(t)/medelstora, rödlökar, 1 dl ättikssprit 12%, 2 dl socker och 3 dl vatten

Sesamolja

2 tsk

Valnötter

1 dl

Svarta bönor, konserv

2 burk(ar), avrunnen/avrunnet

Rostad lök

3 msk

Chipotlepasta

1 msk, 1-2 msk

Spiskummin

1 tsk

Majstortillabröd

8 st, liten/litet

Ost 17%

2 dl, riven/rivet

Majonnäs, lätt 30%

½ dl

Fraiche 5%

½ dl

Lime

1 st

Koriander

1 knippe(n)

Wasabipaste

½ msk

Cocktailtomater

250 g

Lime

1 st

Instruktioner

  1. Skiva lök.
  2. Blanda ihop ättikssprit, socker och vatten tills sockret lösts. Lägg ner löken och låt ligga minst 10 minuter, gärna över natten.
  3. Sätt ugnen på 200°.
  4. Värm olja i en panna och stek nötterna en stund. Blanda ner sköljda och avrunna bönor, rostad lök chipotlepasta och spiskummin och låt det steka med en stund. Mosa bönorna lite lätt.
  5. Lägg tortillabröd på en plåt och fördela fyllningen i bröden. Toppa med lite ost i varje och vik ihop dem. Sätt in i ugnen tills osten smält och bröden fått lite färg.
  6. Blanda ihop majonnäs, fraiche, pressad limesaft och koriander. Mixa till en slät sås med stavmixer. Smaka av med wasabi.
  7. Ringla såsen över de gratinerade tortillasen och fyll plåten med tomater, lök, limeklyftor och koriander.

Anteckning

Fredagstrött? Köp färdigpicklad lök i salladsbaren i mataffären.