Foto av Gratinerade potatishalvor och kyckling från WW ViktVäktarna

Gratinerade potatishalvor och kyckling

10
Points®
Total tid
1 tim
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
50 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Den här festliga kycklingrätten serveras med potatishalvor som gratinerats med parmesanost. Annorlunda och jättegott! Vill du spara tid kan du förbaka potatisarna i mikron.

Ingredienser

Potatis

800 g, 6-8 stora potatisar

Fraiche 8%

1½ dl

Parmesanost

1 dl

Kycklingbröstfilé

500 g

Margarin flytande 80%

2 tsk

Matlagningsvin, rött

2 dl

Balsamvinäger

2 msk

Kycklingfond

1 msk

Honung, flytande

1½ msk

Instruktioner

  1. Baka potatisen i ugn 200° ca 35 minuter. Koka ihop ingredienserna till såsen och låt småkoka ca 10 minuter, rör om ett par gånger under tiden. Ta ut potatisen och dela dem på mitten. Gröp ur dem men låt lite potatis vara kvar i skalet. Blanda inkråmet med fraiche och ost, smaka av med salt och peppar. Lägg tillbaka det i skalen och gratinera i ugn 225° ca 10 min. Krydda kycklingen med salt och peppar. Stek i margarin. Servera med potatis, sås och sallad.