Foto av Gravad lax med dillstuvad potatis från WW ViktVäktarna

Gravad lax med dillstuvad potatis

10
Points®
Total tid
20 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Klassisk husmanskost på ett lite lättare sätt. Låter dig njuta lite extra.

Ingredienser

Potatis

800 g, kokt, kall

Mjölk 0,5%

5 dl

Majsstärkelse (redning)

1½ msk

Dill

4 msk, hackad

Lax gravad

400 g

Citron

1 st

Sallad

70 g

Instruktioner

  1. Dela den kokta potatisen i fina bitar. Koka upp mjölken, rör ut redingen i 2 msk vatten. Rör ner det i mjölken och koka upp på nytt under omrörning. När det kokt upp så drag bort från värmen och vänd ner potatis och dill. Smaka av med salt och peppar. Servera med lax, citron coh sallad. Potatisen blir krämig och fin men, vill du har mer sås kan du servera några matskedar hovmästarsås till.