ViktVäktarna - Grekisk fläskkarré med tomatris och tzatziki

Grekisk fläskkarré med tomatris och tzatziki

14
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
25 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Om du inte kan ta dig till Medelhavet, är detta sannerligen rätt sätt att få Medelhavet till dig! En grillad fläskkarré med citron och oregano serverad med ett smakrikt tomatris och tzatziki.

Ingredienser

Citron

1 st

Oregano

2 tsk

Svartpeppar

¼ tsk

Fläskkarré

4 skiva(or)

Basmatiris okokt (100% fullkorn)

2 dl

Cocktailtomater

400 g

Soltorkade tomater i olja, avrunna

½ dl, hackad/hackat

Olivolja

1 msk, från tomaterna

Rödvinsvinäger

2 msk

Oregano

1 msk

Kikärter, konserv

1 förp, avrunnen/avrunnet

Lök

1 liten(t)/små, röd

Oliver i saltlag

40 g

Grekisk yoghurt 0%

½ dl

Gurka

¼ st

Dill

½ msk

Vitlök

1 klyfta(or)

Instruktioner

  1. Blanda rivet skal från citron med oregano, lite salt och svartpeppar. Strö över köttet och lägg åt sidan.
  2. Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
  3. Lägg 100 g tomater i en matberedare tillsammans med de soltorkade tomaterna, oljan från tomaterna, vinäger och oregano och mixa till en slät dressing. Blanda ner i riset tillsammans med resterande halverade tomater, avrunna kikärter, finhackad lök och skivade oliver.
  4. Grilla köttet tills det fått fin färg och är genomstekt. Låt vila några minuter.
  5. Blanda ihop yoghurt med riven gurka, dill och finriven vitlök.
  6. Skiva upp köttet och servera med tomatriset och tzatziki.

Anteckning

Är det inte grillväder går det givetvis fint att steka köttet också.