ViktVäktarna - Grekisk färsgryta

Grekisk färsgryta

12
Points®
Total tid
35 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
25 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Lite som favoriten spaghetti med köttfärssås fast uppdaterad med härliga grekiska smaker. Paprika, zucchini, citron, salladsost och oregano sätter en otroligt smarrig smak på grytan. En ny favvo!

Ingredienser

Lök

1 st, gul/gula

Vitlök

2 klyfta(or)

Paprika

1 st

Zucchini (squash)

1 medelstor(t)/medelstora

Olivolja

2 tsk

Nötfärs 5%

500 g

Tomater, hela konserverade

1 förp

Oregano

1 msk, torkad

Citron

1 st

Pasta okokt (typ penne)

250 g, conchiglie

Salladsost (feta) 10%

100 g

Oregano

2 msk, färsk

Instruktioner

  1. Hacka lök och vitlök, skär paprika och zucchini i bitar.
  2. Värm olja i en panna och fräs grönsakerna tills de får lite färg. Lägg åt sidan.
  3. Bryn färsen i samma panna. Blanda ner tomater och låt det koka upp. Lägg ner grönsakerna och oreganon och låt sjuda 10-15 minuter på svag värme. Smaka av med salt, peppar och rivet citronskal.
  4. Koka pasta enligt anvisning på förpackningen.
  5. Servera pasta med färsgrytan och toppa med smulad ost och oregano. Servera med citronklyftor.